Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

Άρης Vs Αφροδίτη => άνδρες Vs γυναίκες

Άντρες, άντρες, άντρες...
Γιατί να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε; Γιατί να είναι τόσο πολύ στην κοσμάρα τους; Από ποιόν πλανήτη το έχουν σκάσει τελοσπάντων; Γουρούνια, άπιστοι, αχάριστοι, αναίσθητοι, μονόχνωτοι και συγχρόνως γλυκούληδες, παιχνιδιάρηδες, sexy, χιουμορίστες, αθώοι σαν μικρά παιδιά που θέλουν τη μαμά τους, ευαίσθητοι, ταλαντούχοι, έξυπνοι, πετυχημένοι, και απ’ την άλλη πάλι γκρινιάρηδες, ζηλιάρηδες, ψωροπερήφανοι, καχύποπτοι, κομπλεξικοί, σπαστικοί,  και τόσα άλλα… που μας κάνουν να τους λατρεύουμε και να μη μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς!
Μπορεί κάποιες έρευνες να δείχνουν ότι εμείς οι γυναίκες ζούμε περισσότερα χρόνια αλλά μάλλον οι άντρες είναι αυτοί που ζουν καλύτερα σε τελική ανάλυση. Και αν το καλοσκεφτώ, είναι απλό… όταν εμείς τρωγώμαστε με τα ρούχα μας, εκείνοι προτιμούν να φάνε ένα κομμάτι pizza και να απολαύσουν με τη μπυρίτσα τους ένα ματς Ολυμπιακού… και όλα μέλι γάλα. Θαυμάζω πάντως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα, εξαιρετικά απλοικός! Κανένας άντρας δε θα κάψει τον εγκέφαλο του, αναλύοντας με τους φίλους του επί ημέρες όλα αυτά που συζήτησε μαζί σου, ή που είδε στο βλέμμα σου, ή πίσω από αυτό. Τα πράγματα για αυτούς είναι απλά, χωρίς υπονοούμενα και βαθιά κρυμμένα νοήματα.  Αυτό που σκέφτονται θα το πουν, για αυτό που δεν καταλαβαίνουν θα ρωτήσουν και αυτό ακριβώς που τους λες αυτό και μόνο θα ακούσουν!
Και συνεχίζεις εσύ την εξαντλητική ανάλυση και την ομαδική ψυχανάλυση με φίλες, γνωστές και μη για να αποκωδικοποιήσεις την "ανεξήγητη", cool, χαλαρή στάση του. Δηλαδή όλα μόνες μας τα προκαλούμε... Είναι ανοιχτό βιβλίο (συνήθως) και εμείς ψάχνουμε να δούμε τι θέλει να πει ο ποιητής...
ΑΧ ΒΑΧ!!!
Δεν λένε άδικα "άνδρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη" γιατί από συνεννοήση όχι μπουζούκι απλά, ρεμπετάδικο ολόκληρο!!!!
 

Υ.Γ.: αφιερωμένο στις κολλητές μου για τα ατέλειωτα βράδια, απογεύματα, πρωινά, μεσημέρια και τις αμέτρητες ώρες "ανύψωσης ηθικού" που έχουμε ξοδέψει στα τηλέφωνα καθώς και τις έκτακτες συνεδριάσεις αποκωδικοποίησης συνομιλιών με το έτερον ήμισυ... <3

6 σχόλια:

Xrusafh είπε...

Τι μου θύμισες...κάτι ατελείωτα βράδια, καφέδες, chatarismata, βόλτες με φίλες....και όλα για την ανάλυση του είδους: άντρα....
Ωραία περιγραφή...
Πάντως υπάρχουν και κάποιοι άντρες που σκέφτονται πολύ αλλά δεν ανοίγονται!
Επίσης πέρνα να παραλάβεις βραβειάκι από το blog μου! :)

Lyriel Bee είπε...

αχ..μεγάλη κουβέντα..φυσικά γυναίκα δεν είμαι? αλλά έτσι είναι. είμαστε απο φύση μας πολύπλοκα όντα, εξαιτίας της μήτρας και όλης αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας που ονομάζεται κυοφορία. είναι ένα θαύμα αν το σκεφτείς που δημιουργείται μέσα στο γυναικείο σώμα, απαιτεί πολλές ταυτόχρονες διεργασίες και μας κάνει αυτό που είμαστε. απο την άλλη οι άντρες μέσα στην κοιλιά τους μόνο άντερα έχουν και κλ.. άντε να μη το πω και ρίξω το επίπεδο :) πόση ανάλυση περιμένεις μετά?

*bourbouli8ra* είπε...

Τέλεια ανάρτηση!Θα συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις και θα αναπολήσω μαζί σου τα ατέλειωτα βράδια ανάλυσης με τις δικές μου μου φίλες!
Σε φιλώ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω.Αντιρρήσεις και συμφωνίες έρχονται σε σύγκρουση.Μα...το βρίσκω απόλυτα λογικό η συνεννόηση να πηγαίνει κάποιες στιγμές περίπατο.Αν γνωρίζαμε τα πάντα,δε θα υπήρχε αυτή η ίντριγκα που δίνει τη γλυκόπικρη γεύση σε μια σχέση.Δε θα απορούσατε,δε θα μας ξενέρωνε ;
Στη τελική τα επίθετα που αναφέρεις,χαρακτηρίζουν και τα δύο φύλα, όχι μόνο το ένα αποκλειστικά!!!
Με βρίσκεις ομόφωνο σε ένα πράγμα :"μας κάνουν να τους λατρεύουμε και να μη μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς"...και εμείς χωρίς εσάς δυστυχώς ή ευτυχώς!! :)

είπε...

Άρης Vs Αφροδίτη
Δεν είναι δα και τόσο πολύπλοκη η λύση, αρκεί να αποκρυπτογραφείς τα πλανητικά μηνύματα.

Sharpedon είπε...

Ασφαλώς διαφωνώ, κατηγορηματικά κιόλας :) Γενικώς με το σύνολο του κειμένου και ειδικώς με αυτό το αξίωμα :
"Άνδρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη", που απλά πρόκειται για μία φράση-ταμπέλα ενός ζεύγους "συγγραφέων" που με αυτό το κάτω του μετρίου σύγγραμα-ποπ κορν έβγαλε τα εκατομμύρια της ζωής του. Και δεν χρειάζεται θαρρώ να είσαι λογοτέχνης για να το κατανοήσεις αυτό.

Αν ξεκολλήσουμε από πάνω μας τις ταμπέλες και τα αυτοκαλουπώματα (που είναι αμιγώς επίκτητες, τα περί ορμονών και ανατομίας είναι απλώς φαντασιώσεις μερικών μονόφθαλμων βιολόγων δίχως όραμα. Που λόγω που είναι ανίκανοι να φτιάξουν δική τους νέα βιολογία παπαγαλίζουν ξύλινες θεωρίες του..19ου αιώνα, όταν οι Lamark και Darwin δεν είχαν καν συλλάβει την σύγχρονη έννοια του μιμιδίου) καταλήγουμε επί της ουσίας σε αυτό :

Ο Έρως, όπως και όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, είναι ΑΦΥΛΟΣ. Μπορείς να αγγίξεις το απόλυτο ερωτικό φως (κάποιες ίσως κατανοήσουν πόσο απόλυτο εννοώ..) ακόμη και μέσα σε μία ομοφυλοφιλική σχέση. Τα συναισθήματα δεν έχουν φύλο, απλώς έχουν περιχαρακωθεί από ταμπελαξιώματα όπως αυτά που διάβασα και στα σχόλια(...).
Η "απλή φιλία των αντρών και η σύνθετη/πολύπλοκη των γυναικών" είναι μία συλλογική αυταπάτη. Από βιολόγο σπάνια θα ακούσετε τα παραπάνω αλλά από υποψιασμένους ψυχολόγους(Ζακ Λακάν μεριά..), ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους και κάποιους νευροεπιστήμονες θα τα ακούσετε.

Και, για να απαντήσω στο ερώτημα πoυ ακούω ήδη να ψιθυρίζεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου (το ακούω συχνά..), όχι δεν είμαι gay. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είμαι και έχω ουκ ολίγους gay φίλους. Αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους : σεξουαλικά λειτουργώ πρωτίστως με την μύτη και την γεύση και οι ανδρικές φερομόνες με ρίχνουν, γιατί μυρίζουν ακριβώς όπως εγώ :P Θα ήταν σαν "αυνανισμός με άλλο σώμα". Οι μούσες των γραπτών μου ήταν και θα είναι πάντα γυναίκες, ακόμη και αν έμενε μόνο μία στον κόσμο :)


(Είχα εν μέρει θίξει αυτό το θέμα σε ένα διπλό άρθρο μου για την ανδρική απιστία ==> http://perfidios.blogspot.com/2011/02/1.html Μεγάλο σουξέ από γυναίκες, πλήρης σιωπή από άνδρες. Γιατί σύντροφοι;; )